RO

Capture3333333

Live Data Science WiDS Datathon

Big thank you to all our partners:

WiDS Datathon 2023

Testează-ți abilitățile în data science la WiDS Datathon. Alătură-te unei echipe sau formează-ți propria echipă într-o provocare axată pe Adapting to Climate Change by Improving Extreme Weather Forecasts .

Datathon-ul va începe în februarie 2023.

WiDS DATATHON ROMANIA 2023, workshop organizat de ASOCIAȚIA 360, sub patronajul STANFORD UNIVERSITY

Partener Academic Datathon Romania

Partener Academic. Regiunea Centru

Când va avea loc WiDS Datathon Romania 2023?

Pe data de 8 martie 2023, între orele 9.00 a.m. – 6.00 p.m.

Când va avea loc WiDS Datathon Romania 2023?

Pe data de 8 martie2023, între orele 9.00 a.m. – 6.00 p.m.

Unde va avea loc WiDS Datathon Romania 2023?

În Academia de Studii Economice din București (partenerul academic al evenimentului), sala OMV. Formatul fizic al competiției poate fi mutat online, conform reglementărilor în vigoare.

Unde va avea loc WiDS Datathon Romania 2023?

În Academia de Studii Economice din București (partenerul academic al evenimentului), sala OMV. Formatul fizic al competiției poate fi mutat online, conform reglementărilor în vigoare.

ORICINE se poate înscrie la Datathon Romania 2023, indiferent că este expert în domeniul data science sau începător. 

Participanții pot fi studenți, profesori și persoane cu diferite roluri în organizații non-profit, academice, guvernamentale sau în industrie.

Asociația 360 va pune la dispoziție o serie de tutoriale și seminarii online pentru a vă ajuta cu această provocare!

O echipă este formată din până la 4 membri, echilibrată din punct de vedere al criteriului gender. Prin urmare, cel puțin 50% din echipă trebuie să fie persoane de sex feminin.

Un hackaton are loc pentru o perioadă mai scurtă de timp, în timp ce un datathon are loc pentru o perioadă mai îndelungată. Perioada dedicată WiDS Datathon sub egida Stanford University la nivel global este 6 ianuarie 2022 – 23 februarie 2022. Fiecare țară alege o dată pentru concursul național, astfel concursul Datathon Romania va avea loc în data de 5 februarie 2022.

Nu este necesară o astfel de expertiză. La Datathon sunt așteptați atât cei care sunt la început de drum în domeniul data science, cât și cei avansați.

Asociația 360 vă pune la dispoziție atât mentori din România, cât și din alte țări, toți cu experiență în știința datelor (US, UK, EU).

Este recomandat ca în fiecare echipă să fie un mix de începători și avansați. Sunt încurajate colaborările între studenți din diferite universități, mediul de afaceri și sectorul public etc.

Anul trecut au participat peste 700 de echipe din peste 85 de țări din întreaga lume. Participanții au variat de la studenți începători la cei avansați în știința datelor. 40% dintre participanți s-au autoevaluat ca fiind începători.

Echipele câștigătoare au pus la dispoziție înregistrări video prin care își împărtășesc experiențele și cunoștințele despre WiDS Datathon. Vă invităm să urmariti aceste videoclipuri.